Hossa prispel k triumfu Chicaga v St. Louis, Sekera zdolal Pánika

15.04.2013 Celý región

New York 14. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa prispel v nedeľu v zámorskej NHL gólom k výhre Chicaga na ľade St. Louis 2:0.

Pre 34-ročného krídelníka to bol 15. presný zásah a 25. kanadský bod v skrátenej sezóne.

V 47. minúte v oslabení Hossa po vyhratom buly v útočnom pásme nekompromisne prepálil Briana Elliotta a spečatil triumf Blackhawks. Už predtým prekonal brankára Blues Bryan Bickell, čím ukončil Elliottovu šnúru bez inkasovaného gólu, ktorá sa zastavila na 214 minútach. Zápas dvoch divíznych rivalov neponúkol veľa šancí a pripomínal skôr taktickú šachovú partiu, Chicago v ňom však napokon potvrdilo postavenie lídra súťaže.

"Vyzeralo to skôr ako zápas play off. Fyzicky náročný, nebolo veľa priestoru na hranie sa s pukom alebo predvádzanie pekného hokeja. Pre nás to bol dobrý test pred nadchádzajúcimi vyraďovacími bojmi," poznamenal pre zámorské médiá Marián Hossa, ktorý na ľade strávil takmer 21 minút, pričom okrem gólu si pripísal aj jednu plusku. Významný podiel na výhre Chicaga mal brankár Corey Crawford, ktorý kryl všetkých 30 striel domácich a zaknihoval si tretie čisté konto v sezóne a ôsme v profiligovej kariére. Ďalší Slovák v drese hostí Michal Handzuš sa počas 10:43-minútového pobytu na ľade do kanadského bodovania nezapísal. Pre zranenie v dolnej časti tela stále nie je "bluesmanom" k dispozícii brankár Jaroslav Halák.

Hráči Buffala doma zdolali Tampu Bay 3:1 a zachovali si malú nádej na účasť v play off. Momentálne im patrí v tabuľke Východnej konferencie desiata priečka, keď ich päť zápasov pred koncom základnej časti delia od ôsmej postupovej pozície NY Rangers štyri body. Proti sebe sa postavili aj dvaja slovenskí hokejisti. Okrem výhry bol aj v osobných štatistikách úspešnejší obranca "šablí" Andrej Sekera, ktorý si pripísal dva plusové body a na ľade strávil vyše 24 minút. Útočník Lightning Richard Pánik zaznamenal dva mínusové body, pričom na ľade bol 14:38 min.

V poslednom zápase v noci na pondelok Nashville padol doma s Detroitom 0:3. Brankár hostí Jimmy Howard podržal spoluhráčov 22 úspešnými zákrokmi a pripísal si tretí shutout v sezóne, 14. v kariére. Detroit tak stále živí šancu na postup do play off, víťazstvom sa v tabuľke Západnej konferencie osamostatnil na ôsmej, poslednej postupovej priečke, keď má pred dvojicou Dallas, Columbus dvojbodový náskok.

výsledky:

St. Louis - Chicago 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) /za hostí Hossa 1+0/
Góly: 25. Bickell, 47. HOSSA.
Brankári: Elliott - Crawford,
strely na bránku: 30:26.
Diváci: 19.385.

Buffalo - Tampa Bay 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Góly: 5. Ennis, 28. Hecht, 33. Porter - 34. Pouliot.
Brankári: Enroth - Garon,
strely na bránku: 22:33.
Diváci: 18.991.

Nashville - Detroit 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Góly: 27. Zetterberg, 58. Franzén, 59. Abdelkader.
Brankári: Rinne - Howard,
strely na bránku: 22:32.
Diváci: 17.113.
 

Vyberte región